Woonstyl.nl http://woonstyl.blogs.hewo.be Blog over Raamdecoratie en Interieur Fri, 06 Sep 2019 13:58:33 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.8 De Aftrap: Duo rolgordijn kan het best op maat worden besteld. http://woonstyl.blogs.hewo.be/2019/09/06/aftrap-duo-rolgordijn-best-op-maat-worden-besteld/ Fri, 06 Sep 2019 13:48:33 +0000 http://woonstyl.blogs.hewo.be/?p=14 Complexe raamdecoraties zoals duo rolgordijnen kun je beter op maat bestellen Als je door de bouwmarkt of discounter loopt dan vliegen de aanbiedingen je om de oren. Dee grote bedrijven proppen in Azië containers vol met goedkope duo rolgordijnen. De … Lees verder

Het bericht De Aftrap: Duo rolgordijn kan het best op maat worden besteld. verscheen eerst op Woonstyl.nl.

]]>
Complexe raamdecoraties zoals duo rolgordijnen kun je beter op maat bestellen

Als je door de bouwmarkt of discounter loopt dan vliegen de aanbiedingen je om de oren. Dee grote bedrijven proppen in Azië containers vol met goedkope duo rolgordijnen. De kwaliteit laat helaas vaak te wensen over.  De productie van een duo rolgordijn vraagt om precisie, een goede afstelling en eindcontrole. Als je een kant en klaar product koopt, moet het ook nog eens worden ingekort. En dat moet je dan zelf doen met alle risico’s van dien.  Je hebt een goede aluminium afkortzaag en minimaal een goede stoffenschaar nodig. En dan nog alles goed recht houden.  Veel inspanningen voor een product dat met de goedkoopste materialen is opgebouwd. Wij gingen op onderzoek uit om te kijken wat nu de voordelen zijn van een duo rolgordijn dat op maat wordt besteld. We spraken met Henk van www.duorolgordijn.eu. Hij legt als duorolgordijn fabrikant uit:

Waarom het maken van duo rolgordijnen complex is

Dit is een van de meest complexe raamdecoraties om te maken zegt Henk. Dit heeft als belangrijkste oorzaak doordat het stof twee lagen heeft die als een lange lus worden opgehangen aan enerzijds de achter zijde van de cassette en anderzijds aan de rol buis om het duo rolgordijn stof op te rollen. Onder in deze lus ligt een ronde rol buis met een verzwaring om het doek strak te trekken. De spanningsvelden van de vóór en achterkant tekenen zicht tegen elkaar af. Elke afwijking wordt daardoor 2 x zo groot. Je hebt dus op de eerste plaats heel stabiel en foutloos doek nodig en daarnaast een goede snij inrichting om het doek in twee lagen gelijktijdig te kunnen snijden. Nadat het doek gesneden is kan het duo rolgordijn worden opgebouwd. En dan dient het nog afgesteld te worden. Kortom vanaf het zagen van de profielen tot gereed product legt het een lange weg af voordat het bij onze klanten terecht komt.

De voordelen van op maat gemaakt:

Op maat heeft vele voordelen zegt Henk. In het algemeen kun je het gordijn veel persoonlijk passend maken voor je interieur. Heb je meerdere ramen naast elkaar van verschillende breedtes, dan loopt meestal het patroon van de stof bij een kant en klaar product ook niet door. Dat kan alleen bij maatwerk. Als je goed kijkt op vinex locaties dan zie je wel eens dat men meerdere duo rolgordijnen naast elkaar voor een raam heeft waarvan de stroken niet doorlopen. Dat is zo jammer en doet zoveel afbreuk aan het product.

Het bericht De Aftrap: Duo rolgordijn kan het best op maat worden besteld. verscheen eerst op Woonstyl.nl.

]]>
De leukste woon blogs http://woonstyl.blogs.hewo.be/2018/11/22/hallo-wereld/ http://woonstyl.blogs.hewo.be/2018/11/22/hallo-wereld/#respond Thu, 22 Nov 2018 07:33:23 +0000 http://woonstyl.blogs.hewo.be/?p=1 Welkom bij Woonstyl. Hier praten we je bij over alles wat met Raamdecoratie én interieur te maken heeft.  En soms gaan we zelfs nog een stapje verder door om het huis te kijken en je mee te nemen naar een … Lees verder

Het bericht De leukste woon blogs verscheen eerst op Woonstyl.nl.

]]>
Welkom bij Woonstyl. Hier praten we je bij over alles wat met Raamdecoratie én interieur te maken heeft.  En soms gaan we zelfs nog een stapje verder door om het huis te kijken en je mee te nemen naar een mooie tuin/interieur combinatie. Want buiten wonen heeft steeds meer met interieur te maken. Maak kennis met leuke moodboards, spannende raamdecoraties zoals shades, vernieuwingen, beveiliging en interieur, kortom, je kunt hier veel leuke tips en inspiratie opdoen om op je eigen interieur van toepassing te laten zijn.

Het bericht De leukste woon blogs verscheen eerst op Woonstyl.nl.

]]>
http://woonstyl.blogs.hewo.be/2018/11/22/hallo-wereld/feed/ 0